Nieuws

Euramec opent Chinees R&D centrum

HAMME – De uit Hamme afkomstige Belgische simulator bouwer Euramec gaat in de Chinese stad  Hangzu een Research & Development centrum opzetten.

Dit Hangzhou R&D Center werd mede mogelijk nadat de  Hangzhou Euramec Aviation Technologies Co. Ltd het bedrijf een start up award toekende. Binnen het Euramec dochterbedrijf zullen  General Aviation en Ultra Light simulators worden ontwikkeld voor zowel de training van piloten als technici.

Gecombineerde simulator
Euramec liet eerder dit jaar van zich horen door tijdens de Farnborough International Air Show een unieke gecombineerde Diamond DA40/DA42 simulator te introduceren.
De simulator kan binnen dertig minuten worden geconfigureerd van eenmotorige DA40 naar de tweemotorige DA42 en omgekeerd. Ze kunnen daarnaast ook gebruikt worden voor desktop training door andere studenten.

Order
Het bedrijf uit Hamme slaagde er kort daarop in om met het Chinese Wright Brothers uit Harbin   twee DA40/DA42 en vier Cessna 172 simulators te verkopen aan de grootste Chinese vliegopleider Civil Aviation Flight University of China (CAFUC). Deze worden in de tweede helft van 2018 geleverd.

Euramac is daarnaast bezig met de ontwikkeling van uiteenlopende simulators voor onder meer ultralight vliegtuigen en zakenjets waaronder de Diamond DA20 en Cessna C172. De eerste daarvan zullen in 2019 geleverd worden. De standaard simulators kunnen op EASA FNPT II en FAA Level 5 worden gecertificeerd.

Om op de wereldwijde vraag te kunnen inspelen is in april Hangzou (China) een nieuw dochterbedrijf geopend. Daarnaast heeft Euramac al kantoren in Harbin, Hongkon en Singapore. Ook staat de opening van een ondersteunend kantoren op Shanghai Hongqiao en in Bangalore (India) later dit jaar op de rol. Tevens wordt een kantoor in Noord Amerika overwogen.

Euramec CEO Bert Buyle in de cockpit van een Boeing 787 Dreamliner in Singapore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.