Nieuws

GOSSELIES – De Turkse vliegopleider Ayjet heeft bij het Belgische Sonaca Aircraft zes Sonaca 200 trainingsvliegtuigen besteld. De toestellen worden aangeschaft vanwege een voorgenomen vlootuitbreiding in Istanboel.

Ayjet is sinds 2005 een Approved Training Organization (ATO) die onder meer opleidt voor Private Pilot Licenses (PPL), Airline Transportation Pilot Licenses (ATPL-Frozen, modulair), ATPL(A) Integrated Training en MPL training. Studenten worden er onder meer opgeleid voor SunExpress Airlines.

De zes Sonaca’s zullen worden toegevoegd aan negentien trainingstoestellen van het type Diamond Aircraft DA-20C1 en drie DA-42 Twinstars. Ook maakt Ayjet gebruik van drie FNPT II simulators.

De Sonaca 200 wordt aangedreven door een Rotax 914F blok dat 115 pk levert. Daarmee zijn kruissnelheden mogelijk tot 115 kts ( (213 km/h) bij een vliegbereik van 1.500 km. Het toestel krijgt een MTOW van 750 kg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.