Nieuws

Boeing en Saab winnaars T-X programma USAF

7

ST LOUIS –Boeing en Saab hebben de Amerikaanse T-X competitie gewonnen. Hierdoor mag het samenwerkingsverband 351 trainingsvliegtuigen, 46 simulators en de benodigde grondapparatuur leveren. Met de order is een bedrag van 9,2 miljard dollar gemoeid.

Voorafgaan aan de productie wordt een voorschot van 813 miljoen dollar uitbetaald waarmee vijf T-X trainers en zeven simulators kunnen worden gebouwd. Daarna volgt de grootschalige serieproductie.

Het Boeing-Saab T-X  prototype werd op 13 september 2016 getoond en vloog op 20 december van dat jaar voor het eerst. Daarbij werd 55 minuten vliegtijd. Op 24 april 2017 werd een tweede vliegende prototype aan de testvloot toegevoegd.   Voorafgaand aan deze vlucht oefenden beide testpiloten met het nieuwe ‘gound based’ training- en simulatiesysteem.

Boeing en Saab voorzien een onderhoudsvriendelijk toestel dat geleverd gaat worden met  state of the art grond training systemen.

De T-X competitie werd  in het leven geroepen omdat de USAF de T-38 wil gaan vervangen door 300 nieuwe advanced jet trainers.

 

 

 

T-X T2 First Flight.


T-X T1 First Flight..

T-X Dry Run Pre-Event_Darrell Davis_Media Kit Select Files_Static A/C Bldg 75_MCF16-0059 Series_RMS#302077_09/12/2016

b8fb02121a703ee6_800x800ar

7 reacties op “Boeing en Saab winnaars T-X programma USAF

  1. Maurice schreef:

    Als ik snel kijk zie ik de voorkant wat Starfighter .. voorwiel in verhouding tot de neus ver achterin en de cockpit.

  2. […] – Wanneer de Amerikaanse luchtmacht in het kader van het T-X programma het door Raytheon-Leonardo naar voren geschoven T-100 Integrated Air Training System selecteert als […]

  3. […] Ook Saab en Boeing nemen deel aan deze competitie met een nieuw ontwikkeld toestel, terwijl Lockheed Martin met de T-50A een kans denkt te kunnen maken. […]

  4. […] deelnemers aan de T-X competitie zijn de combinatie Saab-Boeing en de Italiaanse Leonardo […]

  5. […] LOUIS – Wanneer de Amerikaanse luchtmacht besluit de door Saab-Boeing ontwikkelde T-X selecteert, zal dit volgens Boeing leiden tot 1.800 nieuwe banen in de staat […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.