Nieuws

RAF NORTHOLT – Het Britse BAE Systems mag in opdracht van de Royal Air Force proberen tussen 2018 en 2022 vier BAe 146 jetliners op operationele standaard te houden.

BAE Systems heeft met het oog hierop na een openbare aanbesteding een nevenovereenkomst gesloten met het Britse bedrijf Serco in een poging de beschikbaarheid van de vier jetliners met twintig procent te vergroten tegen lagere operationele kosten.

Daarbij wordt gemikt op de minimale beschikbaarheid van drie toestellen vanaf zeven uur ‘s morgens op werkdagen. Tijdens weekeinden moeten tenminste twee toestellen vanaf zeven uur ‘s morgens beschikbaar zijn.

De BAe 146 vloot bestaat uit twee BAe 146-100s (in 1986 geleverd aan The Queen’s Flight op RAF Benson waar ze de typeaanding BAe 146 CC Mk2 kregen). Daarnaast wordt gevlogen met twee BAe 146-200QC (Quick Change) varianten met een grote vrachtdeur aan de achterzijde. Beidde vliegtuigen werden in 2013 aan de RAF geleverd waar ze momenteel als BAe 146 C Mk3 door het leven gaan.

De vier toestellen zijn ondergebracht bij 32 (The Royal) Squadron op RAF Northolt ten westen van Londen en vallen onder het Command Support Air Transport (CSAT).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.