Nieuws

Aanvullende order Boeing KC-46A Pegasus

WASHINGTON – Boeing mag in opdracht van de US Air Force nog eens achttien KC-46A Pegasus tankervliegtuigen bouwen. Onderdeel van het contract is tevens de levering van onder meer reservemotoren en -onderdelen en refueling pod kits.

De nieuwe opdracht is de vierde op rij waardoor momenteel 52 KC-46As in bestelling staan. Uiteindelijk moeten dit er 179 worden.

De order volgde kort na de civiele certificatie door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Het wachten is nu op het militaire typecertificaat. Onder dit certificaat vallen onder meer het voldoen aan de eisen om in de lucht vliegtuigen bij te tanken en een operationele standaard wat betreft militaire systemen en (zelf)verdedigingsmiddelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.