Nieuws

EVERETT –De Amerikaanse  Federal Aviation Administration (FAA) heeft  Boeing  het aanvullende typecertificaat overhandigd voor het KC-46 tankvliegtuig.

De Amerikaanse fabrikant voldeed eind april 2018   na het succesvol bijtanken van een C-17 Globemaster III transportvliegtuig  al aan alle testeisen die moesten leiden tot het aanvullende typecertificaat voor het nieuwe KC-46 tankvliegtuig.

In december 2017 reikten de  Amerikaanse luchtvaartautoriteiten  aan Boeing al het zogenoemde Amended Type Certificate (ATC) uit voor de KC-46. Met dit ATC was  volgens de autoriteiten aangetoond dat de aanpassingen die Boeing bij de civiele 767-2C doorgevoerde wijzigingen voldoende veilig en betrouwbaar zijn voor de KC-46 tankeruitvoering.

Het ATC was  vereist voor het tweede aanvullende typecertificaat (Supplemental Type Certificate-STC) om van de KC-46 een KC-46A uitvoering te mogen maken.

In de nu aangebroken fase worden de (militaire) systemen getest die van het toestel een op militaire leest geschoeide tanker maken. Daarbij moet de U.S. Air Force uiteindelijk het Military Type Certificate (MTC) overhandigen.