Nieuws

BRASSCHAAT – Op 18 juli 2018 is in de vroege ochtend is een hangar van de Koninklijke Aero Club Brasschaat in  vlammen opgegaan.

Een voorbijgaand militair merkte omstreeks zes uur de brand op, maar toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen sloegen de vlammen reeds door het dak. De hangar werd totaal vernield, samen met de zes daarin gestalde zweefvliegtuigen en een Piper Pawnee sleepvliegtuig.

Gelukkig sloegen de vlammen niet over naar de net ernaast gelegen hangar met de motorvliegtuigen van de club. Enkelen ervan liepen wel rookschade op, en bij andere is corrosie op de remschijven vast te stellen, ten gevolge van vrijgekomen chloordampen.

Gezien het vroege uur was niemand aanwezig tijdens de brand, zodat er ook geen gewonden zijn. Waarschijnlijk werd de brand veroorzaakt door een oververhitte acculader. Inmiddels wordt alweer met man en macht gewerkt aan de wederopbouw. De vliegactiviteiten kunnen ondertussen blijven doorgaan.

Er is ook goed nieuws voor de Aeroclub. De recent geopende bar/restaurant met terras en zicht op het vliegveld kent een enorme bijval. Niet enkel piloten komen er eten of drinken, maar honderden wandelaars en fietsers maken eveneens van de infrastructuur gebruik.

Ondanks de brand zal het geplande vliegfeest op 15 en 16 september kunnen doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.