Mijn Air Show

RIAT 2018

 Wereld’s grootste militaire airshow, de Royal International Air Tattoo 2018, werd dit jaar gehouden rond het weekend van 14-15 juli 2018.
Met 185.000 toeschouwers,302 vliegtuigen uit 30 landen en 121 toestellen die het luchtruim kozen tijdens de showdagen is het de grootste militaire airshow ter wereld.Een mooie gelegenheid om een verscheidenheid aan toestellen te bewonderen en te fotograferen.
Dit jaar stond de Air Tattoo in het teken van 100 jaar Royal Airforce. Met flypasts van de Lancaster bommenwerper van het legendarische “Dambusters” 617 squadron en een Dakota, tot aan de nieuwste F-35B Ligthning II van de RAF.
Een groot aantal landen hadden hun demokisten overgevlogen om hun kunsten te laten tonen,waaronder de Belgische,Turkse,Canadeze,Franse en Amerikaanse luchtmacht.Met als klapper de Ukrainsche Sukhoi SU-27 Flanker.
Volgend jaar staat de Air Tatoo in het teken van 70 years of the North Atlantic Treaty Organisation (NATO).
Tekst en foto’s: Jeroen van Holland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.