Nieuws

MADRID – Airbus Defence and Space heeft dezer dagen opnieuw met succes het geautomatiseerde Automatic Air-to-Air (A3R) tanksysteem getest. Nadat eerder gevechtsvliegtuigen werden bijgetankt, was het dit keer de beurt aan een Aribus A310 tanker.

De proeven werden uitgevoerd met een voor de Australische luchtmacht bestemde KC-30A Multi Role Tanker Transport die tijdens een twee uur durende sessie zeven keer contact maakte met een testtoestel van Airbus.

Airbus wil met het tanksysteem de werkdruk van de Air Refuelling Operator (ARO) verlagen. Diens rol blijft tijdens de nadering van een bij te tanken toestel onveranderd. Vlak voor het moment van contact nemen computers de correcties van de uittrekbare tankbuis over op basis van geavanceerde technieken.

Een ARO kan echter ten allen tijde de systemen ‘overrulen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.