Nieuws

IRKUTSK – Het tweede prototype van het nieuwe Russische MS-21-300 verkeersvliegtuig heeft op 11 juli 2018 een 3:07 uur durende vlucht uitgevoerd in een nieuwe kleurstelling. Het toestel bevindt zich sinds 12 mei van dit jaar voor testdoeleinden bij de Irkutsk Aviation Plant.

De bemanning van het toestel voerde daarbij op 9.000 m hoogte proeven uit met meerdere boordsystemen. Tevens werd de nauwkeurigheid van het luchtsnelheid meetsysteem getest.

Vergeleken met de kleuren op het eerste prototype overheerst nu de kleur wit. Volgens de fabrikant kan daarmee de nauwkeurigheid waarmee de verschillende rompdelen aan elkaar zijn bevestigd beter worden waargenomen dan wanneer de romp in ‘hulpkleuren’ wordt gespoten.

Irkut gebruikt voor de assemblage van de MS21-300 een deels geautomatiseerde productielijn. Daarbij wordt gewerkt met lasermeetsystemen en computergestuurde beweegbare steunen voor het verplaatsen van onderdelen in een driedimensionale ruimte. Volgens de fabrikant leidt deze aanpak tot een minimaal aantal fouten bij het monteren van de verschillende rompdelen.


Onderste foto: de ‘oude’ kleurstelling.

 

1 reactie op “Irkut spuit prototype MS-21-300 in nieuwe kleuren

  1. […] MOSKOU – Irkut heeft op 20 juli het tweede prototype van het MC-21-300 verkeersvliegtuig overgevlogen naar he… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.