Nieuws

TOULOUSE – De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue heeft dinsdag (10 juli) een Memorandum of Understanding getekend voor zestig A220-300s en werd daarmee de eerste klant voor de Airbus A220.

Daarnaast heeft JetBlue 25 eerdere bestellingen voor de A320neos omgezet in orders voor de grotere A321neo. De A321neo’s en A220’s voor JetBlue zullen worden aangedreven door Pratt & Whitney GTF-motoren.

De A220-100 en A220-300 zijn een aanvulling op de A320-familie en dekken het segment tussen 100 en 150 zitplaatsen. De A220 heeft een comfortabele vijf-op-een-rij-cabine. Dankzij de geavanceerde aerodynamica, CFRP-materialen, high-bypass-motoren en fly-by-wire besturing, verbruikt de A220 in vergelijking met de toestellen van de vorige generatie ruim twintig procent minder brandstof per stoel. De markt van de kleinere vliegtuigen met een enkel gangpad wordt geschat op ongeveer 6.000 vliegtuigen in de komende twintig jaar. Airbus produceert, verkoopt en ondersteunt de A220’s in het kader van de recent ondertekende “C Series Aircraft Limited Partnership” (CSALP)-overeenkomst.

De A321neo is de grootste van de A320neo-reeks, ‘s werelds best verkochte vliegtuigfamilie met een enkel gangpad. Er werden voor de A320neo-reeks al bijna 6.100 bestellingen geplaatst door meer dan 100 klanten. De vliegtuigen zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder motoren van de recentste generatie en Sharklet-vleugeluiteinden, die samen voor meer dan 15 procent brandstofbesparing zorgen vanaf dag één en voor 20 procent tegen 2020. De A320neo-familie heeft bovendien een geluidsafdruk die bijna de helft kleiner is dan die van vliegtuigen van de vorige generatie

1 reactie op “Airbus strikt ‘eerste klant’ voor A220-300

  1. GeejeeZ schreef:

    Tsja. Leuk en aardig, de naam voor die nieuwe Airbus serie: de A220, maar zoals we hierboven al zien, is een verspreking/ verschrijving snel gemaakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.