Nieuws

TOULOUSE MIRABEL – De tot op heden door Bombardier gevoerde C Series CS100 en CS300 zijn verleden tijd. Nu Airbus een meerderheidsbelang heeft in het programma krijgen beide regionale verkeersvliegtuigen een andere naam.

Zo zal de CS100 voortaan te koop worden aangeboden als Airbus A220-100 en de CS300 als A220-300. Beide vliegtuigen zullen door Airbus worden vermarkt in het segment van 100-150 stoelen. Op die manier ontstaat volgens Airbus een perfecte aansluiting bij de onderkant van de A320neo reeks.

Beide nieuwe namen werden dinsdag onthuld tijden een ceremonie in het Airbus Henri-Ziegler Delivery Centre in de omgeving van Toulouse. Om het meerderheidsbelang te onderstrepen, landde een eerste in nieuwe kleuren en met de nieuwe naam getooide A220-300 bij de Franse vliegtuigfabriek. De A220’s blijven in Canada in Mirabel bij Bombardier het levenslicht zien.

1 reactie op “Foto’s/Video: C Series voortaan als A220 door het leven

  1. […] – Bombardier heeft de eerste C Series CS 300 als Airbus A220-300 afgeleverd bij […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.