Nieuws

Boeing toont prototypes 777X

 

EVERETT – Boeing heeft via Twitter een foto vrijgegeven van de eerste twee 777 prototypes die momenteel in Everett worden geassembleerd. Beide toestellen vormen de opmaat naar de eerste vlucht die in 2019 op de agenda staat.

Eerder werden al beelden vrijgegeven van rompsecties en de vleugels van het nieuwe verkeersvliegtuig. Als alles volgens plan verloopt zal launch customer Emirates in 2020 de eerste 777X in ontvangst nemen.

Vergeleken met de huidige 777 varianten is bij de X-versies sprake van uit composietmaterialen vervaardigde vleugels. De spanwijdte hiervan wordt zo groot dat de vleugeluiteinden opklapbaar worden

Inmiddels is de eerste General Electric GE9X die de 777X gaat aandrijven door een Antonow An-124-100 van Volga-Dnepr teruggevlogen naar de hoofdvestiging van GE in het Amerikaase Peebles. Met deze motor werden sinds maart 2018 testvluchten uitgevoerd onder de vleugel van GE’s eigen 747-400 testvliegtuig.

 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *