Nieuws

LISSABON –  Hi Fly heeft donderdag de eerste A380 officieel in ontvangst genomen. Daarmee wordt de  Portugese leasemaatschappij de veertiende gebruiker van deze superjumbo.

De in neutrale kleuren gespoten A380 werd  na een grote onderhoudsbeurt in Singapore onderworpen aan vliegtests  en vervolgens geaccepteerd. Daarna werd het  overgevlogen naar Malta om daar in de huisstijl kleuren van Hi Fly te worden gespoten.

Wanneer het  vliegtuig in gebruik wordt genomen biedt   plaats aan 471 passagiers waaronder twaalf  in First Class en 311 Economy vlieggasten. Op de bovenverdieping is plaats voor 60 Business en 88 Economy passagiers.
De maatschappij kan het toestel echter ook aanbieden met plek voor 853 passagiers.

Alle vlieggasten kunnen onderweg gebruik maken van het Panasonic eX2 In Flight Entertainmaint sysyeem.

 In de aanloop daarnaar zijn meerdere bemanningsleden in het Aeroformation simulator centrum in Toulouse omgeschoold nnaar de A380.

Het toestel (MSN006) vloog als 9V-SKC bij Singapore Airlines (SIA) en zal nu als 9H-MIP voor Hi Fly gaan vliegen. Het toestel is de derde door SIA uitgefaseerde A380.

Hi Fly  is de eerste leasemaatschappij die zelf met het toestel gaat vliegen.

 

 

4 reacties op “Eerste A380 Hi Fly naar Maltese spuitcabine

  1. Frans Eekhout schreef:

    HOOP
    Is er toch nog hoop voor een (tweede) leven bij Hi Fly van dit mooie en geavanceerde Europese toestel dat hopelijk nog vele passagiers in hun hart zal sluiten. Ook kan met de capaciteit van de A 380 mogelijke slotproblemen op enkele luchthavens worden opgelost en nu maar hopen dat er daarnaast nog enkele nieuwe orders komen om de levensvatbaarheid nog toekomst te geven !
    Frans Eekhout

  2. […] De vier in 2007 en 2008 gebouwde toestellen zijn afkomstig van Singapore Airlines die de vijf superjumbo’s vervangt door nieuwere exemplaren. Voor een van deze toestellen is inmiddels onderdak gevonden bij het Portugese Hi Fly. […]

  3. […] Hi Fly is gespecialiseerd is het in wet lease onderbrengen van vliegtuigen plus bemanningen en vliegt met de A330, A340 en binnenkort ook met de A380. […]

  4. […] Het toestel werd op Malta met milieuvriendelijke lakken van AkzoNobel in de huidige kleuren gespoten… Het donkerblauw symboliseert de teloorgang van verwoeste koraalriffen terwijl de lichtblauwe kleur het voorbestaan ervan symboliseert. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.