Nieuws
Pipistrel Alpha Electro

HOLWERD AAN ZEE – Vrijdag (6 juli) vindt de feestelijke landing plaats op het eerste ‘Electric Only’ vliegveld van Nederland @HolwerdaanZee. Een wereldprimeur.

Voorafgaand aan de landing worden ca. 170 vliegers de lucht ingelaten die door de basisschoolkinderen uit Holwerd speciaal zijn gepimpt voor dit evenement. De mooiste vliegers winnen een prijs. De megavliegers van de Fryske Draeken uit Drachten maken het plaatje compleet.

Na de vliegers zullen de zweefvliegers van de Friese Aeroclub uit Leeuwarden de meest spannende vliegbewegingen demonstreren boven het ‘electric only’ vliegveld. van Holwerd aan Zee. Dit belooft een spectaculaire show te worden die vanaf de grond zal worden voorzien van deskundig commentaar.

Memorabel moment van de middag is de landing van het elektrische vliegtuig. De piloot zal onder muzikale begeleiding worden onthaald door wethouder Esther Hanemaaijer van de gemeente Dongeradeel. Daarna volgen kort enkele bespiegelingen op de toekomst van de onvermijdelijke transitie in de luchtvaart van fossiel naar elektrisch en andere vormen van duurzame energie.

Locatie van dit feestelijke en kleurrijke evenement is net buiten Holwerd, ten westen van het dorp, ter hoogte van Medwerterwei 4, 9151 AG te Holwerd. Meer info over Holwerd aan Zee en de beoogde doorbraak door de zeedijk die Holwerd weer met de Waddenzee zal verbinden, is te vinden op www.holwerdaanzee.nl.

2 reacties op “Elektrisch vliegen vanaf Holwerd aan Zee

  1. […] HOLWERD – Vrijdag 7 juli werd het enige elektrische vliegtuig van Nederland met applaus onthaald op het eerste… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.