Nieuws

MARKENESSE – Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum-NLR heeft zijn nieuwe onderzoeksfaciliteiten en kantoren met een omvang van 18.000 m2 in Marknesse geopend.

Tijdens de opening onthulde NLR samen met PwC de elektrische Pipistrel Alpha Electro die als onderzoeksvliegtuig ingezet zal worden in het nieuwe Living Lab Electric Flight van NLR. Hiermee is NLR startklaar om de volgende stap te zetten in de verduurzaming van de luchtvaart: elektrisch vliegen. De nieuwbouw, met daarin de meest geavanceerde onderzoeksfaciliteiten, werd geopend door Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Accountants- en advieskantoor PwC heeft een schenking gedaan aan NLR om de Pipistrel Alpha Electro, aan te schaffen en daarmee duurzaam vliegen verder te ontwikkelen. Deze donatie past binnen de ambitie van PwC om in 2030 circulair en CO2-neutraal te zijn. PwC monetariseert sinds vorig jaar haar CO2-uitstoot en gebruikt dit budget om de uitstoot allereerst te reduceren en vervolgens te compenseren. Zo stimuleert PwC online vergaderen, (internationaal) treinreizen en elektrisch rijden. Daarnaast investeert PwC in duurzame mobiliteitsinnovaties, zowel met kennis als geld.

Met de Pipistrel Alpha Electro zet NLR een belangrijke stap om kennis en ervaring over elektrisch vliegen verder te ontwikkelen. In het Living Lab Electric Flight zal NLR onder meer onderzoek doen naar de mogelijkheid het bereik van de Pipistrel Alpha Electro te vergroten door middel van nieuwe batterijtechnologie of een brandstofcel en aerodynamische verbeteringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.