Nieuws

AGOURA HILLS – De Lockheed Jetstar die Elvis Presley ooit bezat staat opnieuw te koop. Ruim een jaar geleden werd het ooit viermotorige toestel bij opbod verkocht. Ditmaal wordt het te koop aangeboden via de veiling site Iron Planet.

De Jetstar ging vorig jaar op zaterdag 27 mei 2017 onder de hamer bij het Amerikaanse veilinghuis GWS Auctions Inc. in Agoura Hills in Californië. De hamer toen  ‘viel’ bij 430.00 dollar en de koper moest met toeslagen erbij 566.525 dollar op tafel leggen.

Dit viermotorige type was het eerste straalvliegtuig dat als zakenjet werd gebruikt. Het toestel had een kruissnelheid van circa 920 km/h. Van de Lockheed Jetstar zijn er zo’n 200 gebouwd. Het Presley-toestel dateert uit 1962 en is indertijd speciaal naar specificaties van Presley ingericht.

Deze Jetstar is al ruim 35 jaar privé-eigendom van een niet nader genoemde Amerikaan die er nu vanaf wil. De motoren zijn eerder van het vliegtuig gehaald. Verder is het toestel nog in de originele staat, inclusief de cockpit en de rood fluwelen stoelbekleding.

  Tekst: Henk Heiden en Ruud Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.