Nieuws

SEATTLE   – De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways  heeft bij Boeing de eerste van 150 bestelde 737 MAX 8 varianten opgehaald.

De luchtvaartmaatschappij uit Mumbai tekende tijdens  Dubai Airshow 2015 al voor 75 Boeing 737 MAX 8 vliegtuigen waarbij een order voor  25 eerder bestelde 737-800 vliegtuigen  werd omgezet in evenveel MAX 8 varianten en  kooprechten werden vastgelegd voor nog eens vijftig MAX 8 varianten.

Leasemaatschappij GECAS gaat tussen 2018 en 2020  twaalf Boeing 737 MAX 8 vliegtuigen onderbrengen bij de luchtvaartmaatschappij.  Zes van de vliegtuigen komen uit de inventaris van GECAS, de andere zes worden via een ‘sale and lease back’ constructie ondergebracht. Het eerste geleverde toestel aan Jet Aiways is in lease gegeven door GECAS.

De mededeling werd medio april 2018 gedaan  toen  Jet Airways bekend  maakte geen 75 maar tot maximaal 150 MAX 8 varianten te willen bestellen bij Boeing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.