Nieuws

KUNOVICE –Het Tsjechische Evektor-Aerotechn heeft de eerste structuurdelen geleverd voor het het nieuwe L-39NG trainingsvliegtuig.

Het bedrijf werd in november 2017 benaderd door Aero Vodochody  voor de productie van verschillende onderdelen voor het nieuwe toestel. Evoktor raakte daardoor betrokken bij de productie van delen van het voorste rompgedeelte en de staartsectie, de luchtremmen en verschillende kleinere onderdelen.

Het militaire trainingstoestel is afgeleid van de L-39 Albatros (meer dan 3.000 gebouwd), maar heeft nu onder meer een nieuwe romp, een digitale cockpit en een 16,87 kN sterke Williams International FJ44-4M FADEC turbofan. Daarmee moeten snelheden tot 420 kts (775 km/h) mogelijk worden bij een vliegbereik van 1.400 nm (2.590 km) en een structurele belastinglimiet van +8/-4g. De fabrikant spreekt over een klimsnelheid van 4.500 ft/min (23 m/sec).

Evektor-Aerotechnik is al onderaannemer van onder meer Zodiac Aerospace (cabine-onderdelen voor Airbussen) en Aircraft Industrie (L-410 NG). Daarnaast wordt met Bell Helicopter Prague samengewerkt,

De fabrikant is teven producent van lichte sportvliegtuigen en de EV-55 Outback turboprop die plaats biedt aan 9-14 passagiers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.