Nieuws

SPOKANE – Coulson Aviation voert momenteel certificatievluchten uit met een tot blusvliegtuig omgebouwde Boeing 737-300, de FireLiner

Het bedrijf kocht in 2016  zes oudere Boeing 737-300’s Southwest Arlines. De toestellen worden bij Coulson  omgebouwd tot blusvliegtuig en zijn daarna in staat zijn per run ruim 15.000 l water en vlamvertragende vloeistoffen af te werpen bij een maximale vliegduur van 4,5 uur.

De tot ‘Fireliner’ omgedoopte 737’s krijgen winglets,  Garmin 5000 avionica suites en hetzelfde dropsysteem als Coulson in de tot op heden drie gebruikte C-130 blusvliegtuig toepast. Daarmee kan tot 7.500 l water per minuut worden gedropt. Het bedrijf wil de C-130s echter gaan vervangen.

De Fireliners kunnen daarnaast 63 passagiers vervoeren of drie aanvalsteams die elk 20 brandweerlieden tellen.

Foto’s: Coulson Aviation


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.