Nieuws

LUXEMBURG – Het Luxemburgse lease- en onderhoudsbedrijf Vallair Solutions Sàrl  gaat drie A321-200s tijdelijk onderbrengen bij het Turkse Onur Air. De eerste twee toestellen zijn inmiddels geleverd en zullen achttien maanden in Turkse dienst vliegen.

De eerste twee toestellen zijn inmiddels geleverd en zullen achttien maanden in Turkse dienst vliegen. Beide vliegtuigen werden door Vallair overgenomen van leasemaatschappij AerCap.
Het derde toestel is afkomstig van de Aviation Capital Group en zal voor een periode van zes maanden bij Onur Air vliegen.

Een vierde A321-200 tijdelijk gaan vliegen bij de Windrose Company uit Oekraïne. Dat toestel zal na een C-Check voor een periode van achttien maanden in lease worden ondergebracht bij Windrose Airlines.

Daarmee zijn vier dan de zes Airbussen van dit type die recent door het Luxemburgse bedrijf zijn aangekocht elders ondergebracht. De vliegtuigen worden vooreerst in het leaseportfolio van Vallair worden ondergebracht, maar zullen uiteindelijk worden omgebouwd  Airbus A321-200 P2F.

In oktober 2017 werd door Vallair een vergelijkbare ombouwovereenkomst gesloten met A321 Precision Conversions uit Amerika.

Een A321 P2F kan veertien standaard pallets of 27,9 ton vracht vervoeren over een afstand van bijna 2,300 nm (3,889 km).

Het in 2015 gelanceerde A321 en A320 P2F conversieprogramma wordt gedragen door Airbus, Elbe Flugzeugwerke (EFW) en ST Aerospace. De laatste zal zorg dragen voor het aanvullende Amerikaanse en Europese aanvullende typecertificaat terwijl EFW het ombouwprogramma uitvoert en zorg draagt voor de marketing en sales.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.