Nieuws
MOBILE – Hawaiian Airlines heeft de eerste van in Amerika gebouwde  A321neo bij Airbus opgehaald.
De eerste van achttien bestelde A321neo’s werd in november 2017 opgehaald bij Airbus in Toulouse. Kort daarna volgenden er nog een. De derde volgde in april 2018. De toestellen bieden elk plaats aan 189 passagiers in een tweeklassen indeling.
Het contract voor deze vliegtuigen werd in maart 2013 ondertekend als een uitvloeisel van de ondertekening van een Memorandum of Understanding in januari van dat jaar.

1 reactie op “Hawaiian verwelkomt eerste ‘Amerikaanse’ A321neo

  1. Frans Eekhout schreef:

    Toch jammer dat men van de A330neo’s overgestapt zijn naar de Boeing 787 voor de lange afstanden. Het zou voor de piloten en cabine personeelsleden een leuke optie zijn geweest om naast enkele “korte vluchten” afwisselend langere vluchten – eventueel t.z.t. ook Europa – te maken. De A350 had ook een goed product voor Hawaiian kunnen zijn, helaas spelen economische en bedrijfspolitieke belangen een rol om niet bij één vliegtuigfabrikant te blijven. Een gemiste kans. Dat men toch nog met een A321neo “made in USA” gaat vliegen, is een pleister op de wond voor Airbus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.