Nieuws

SEATTLE – Het is onzeker welke  toekomst er voor de door Cathay Pacific in mei 2018 afgestoten Boeing 777 (WA001) in het verschiet ligt. Aanvankelijk werd meegedeeld dat de 24 jaar oude door Cathay geschonken Boeing een plekje zou krijgen in het Museum of Flight in Seattle. Daar zou het toestel een plaatsje krijgen naar de eerste 737 en 747. Dir is echter door het museum tegengesproken.

De in 1994 gebouwde 777 werd in 2000 aan als Boeing 777-267 Cathay Pacific geleverd nadat Boeing er met drie verschillende motortypes (PW 4077, GE90 en Rolls-Royce Trent 800) had proeven had gedaan.

Volgens bronnen zou overname door het Museum of Flight veel kosten met zich meebrengen omdat het van toestel voor rekening van het museum het Chinese Xiamen naar Amerika moet worden overgevlogen. Ook zouden veel waardevolle onderdelen als de motor gedemonteerd moeten worden voor hergebruik zodat gezocht zou moeten worden naar dummies om de gaten op te vullen.

De eerste vlucht vond in 1994 plaats.

 

 

1 reactie op “Allereerste Boeing 777 wacht onzekere toekomst

  1. Mike schreef:

    Lees éérst je artikel voor je het publiceert, wat een kromme tekst is dit met duidelijk wat copy-paste en google translate onderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.