Nieuws

LAKE LAS VEGAS – De Amerikaanse producent Kitty Hawk heeft een productievariant van de eVTOL Flyer op de markt gebracht. Het elektromotor aangedreven toestel wordt als ultralight aangeboden waardoor het, onder de Amerikaanse regels, zonder brevet kan worden gevlogen.

De Flyer oogt als een vliegende boot waarmee dankzij tien propellers tot twintig minuten kan worden gevlogen bij een snelheid van 20 mph (32 km/h). Voor beginnende piloten is de snelheid begrends op 6 mph (10 km/h) en een maximale vlieghoogte van drie meter.

Voorafgaand aan de marktintroductie zijn door de producent meer dan 1.500 vluchten uitgevoerd.  Kittyhawk verwacht veel van de Flyer, temeer daar mensen er al negentig minuten nstructie solo kunnen vliegen in de eenzitter.

Het bedrijf introduceerde in maart van dit jaar de eveneens elektromotor aangedreven Cora.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.