Nieuws

TOULOUSE – De Franse vliegtuigbouwer Airbus krijgt per 1 juli 2018 een meerderheidsbelang van 50,01% in de  nieuwe C Series Aircraft Limited Partnership (CSALP) joint venture.  Daarbinnen behouden Bombardier en de Investissement Québec (IQ) respectievelijk 31% en 19%. De

Binnen SCALP kan Bombardier gebruik maken van de verkoopexpertise van Airbus waar het gaat om de verkoop van de C Series CS100 en CS300. Volgens Airbus ontstaat er de komende jaren vraag naar 6.000 vliegtuigen met een enkel gangpad die plaats bieden aan 100-150 passagiers. Daarin voorziet het C Series programma. Reden voor Airbus om Bombardier te gaan ondersteunen bij zowel de verkoop, marketing als after sales.

In dit marktsegment biedt Airbus weliswaar de  A319neo  aan, maar van dat type zijn tot op heden nog maar 47 exemplaren besteld. Door nieuwe joint venture is het de vraag of serieproductie van dit toestel wel zinvol is.

2 reacties op “Airbus formaliseert meerderheidsbelang C Series

  1. […] De gesprekken lijken een gevolg van het besluit van Airbus om een meerderheidsbelang te nemen in het… […]

  2. […] deal tussen Delta en Bombardier moet nog worden geformaliseerd. Maar nu Airbus een meerderheidsbelang heeft genomen in het C Series project, wordt de kans groter dat er in Mobile (Alabama) naast de A320 assemblagelijn ook een C Series lijn […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *