Nieuws

Bombardier CRJ200SF Europees gecertificeerd

2

MIAMI – Aeronautical Engineers, Inc. heeft uit handen van de EASA het aanvullende Europese typecertificaat ontvangen voor tot Special Freighter omgebouwde Bombardier CRJ 200 regionale verkeersvliegtuigen.

Door dit certificaat kan ondermeer de door de Amerikaanse leasemaatschappij Regional One  bestelde CRJ 200 SF in lease worden ondergebracht worden bij Airest uit Tallin dat op termijn met vier toestellen van dit type wil gaan vliegen.

Airest uit Tallinn fungeert als zogenoemde ACMI provider waarbij het vliegtuigen inclusief bemanning in lease onderbrengen bij luchtvaartmaatschappijen.  De in 2012 opgerichte onderneming doet dit momenteel met een vloot van negen Saab 340 turboprops.

 Als Special Freigher kan een CRJ 200 acht containers  vervoeren. AEI heeft in totaal 45 ombouworders voor dit toestel op zak. Daarvan worden er momenteel zes omgebouwd tot vrachtvliegtuig.

 

2 reacties op “Bombardier CRJ200SF Europees gecertificeerd

  1. De Weger Ronald schreef:

    Ik betwijfel of dit het eerste Europese exemplaar is. Op 10 juli 2014 heb op Oslo Gardermoen, ‘s nacht een foto genomen van de SE-RIF van West Atlantic en dat was ook een omgebouwde CRJ200 tot cargo.

  2. Ruud Vos schreef:

    Beste Ronald,
    Wat je schrijft, kan kloppen. Het nu uitgereikte certificaat aan AEI heeft deels te maken met het feit dat Bombardier haar zegen heeft gegeven aan AEI om het toestel om te gaan bouwen tot Special Freighter; de SE-RIF is een zogenoemde Package Freighter variant waarvan er al meer rondvliegen omdat de fabrikant hiervoor al in 2007 groen licht gaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.