Nieuws

WOENSDRECHT – Dinsdag (15 mei) is het nieuwe regeringsvliegtuig de PH-GOV voor het eerst in de nieuwe livery op Nederlandse bodem geland , Het toestel kwam rond half 6 binnen op vliegbasis Woensdrecht.

Foto: Joey van Gastel

Een Tsjechische vliegtuigspotter maakte eerder  bij de spuitfaciliteit in Ostrava de eerste foto’s  van het nieuwe regeringsvliegtuig . De kleuren ervan komen overeen met de eerder door het Ministerie van Infrastructuur & Milieu gepresenteerde concept, wel is de belijning anders geworden.

Het toestel arriveerde eind april als Amerikaans geregistreerde Boeing 737-700NG bij Fokker Techniek waarna het door vloog met een tijdelijke registratie naar Ostrava.

GKN dochter Fokker Tecniek sloot  tijdens de Paris Air Show 2017 (PAS 2017) een overeenkomst met Boeing Business Jets voor het ontwerpen en inrichten van het interieur van de Boeing Business Jet (BBJ) PH-GOV die de F70 PH-KBX gaat opvolgen.

Het toestel zal bij Fokker Techniek in Woensdrecht voorzien worden van een interieur dat plaats gaat bieden aan 24 passagiers. Daartoe worden een VIP cabine voor twaalf personen en een apart stafgedeelte voor eveneens twaalf personen voorzien.

Tevens zal er een rustruimte voor de bemanning worden gerealiseerd en een badkamer. Voor contact met de buitenwereld zal een geavanceerde satcom verbinding worden aangebracht. De inrichtingsactiviteiten starten per direct omdat het toestel in 2019 geleverd moet worden.

 

Foto: Harro Ranter/The Aviation Safety Network

In mei 2017 verspreidde het  Ministerie van Infrastructuur & Milieu deze concept livery van het nieuwe regeringsvliegtuig.

 

6 reacties op “BBJ PH-GOV in nieuwe kleuren in Nederland

 1. Frans E.R. schreef:

  Wat een afgrijselijke beschildering, lijkt wel of het deels een gecamoufleerde transport toestel is van de Kon. Luchtmacht. Een representatiever en frisse kleurenschema zou passender zijn geweest met bijvoorbeeld een Kroon op de staart . Rapport cijfer 4

 2. GJ schreef:

  Op dit moment is de kist weer vertrokken van uit Ostrava, zo te zien richting Nederland.

 3. GJ van der Meulen schreef:

  de foto is nep nieuws… zie de echte foto op luchtvaartnieuws.nl De PH-GOV ziet er heel goed uit…

 4. Ruud Vos schreef:

  Dat klopt,
  Dit was het eerste ontwerp, de link ging naar de Tsjechische vliegtuigspotter. Nu met echte foto van toestel op Woensdrecht………

 5. Frans Eekhout schreef:

  Nuchtere verfrissing
  Hebben ze toch geluisterd naar enkele kritieken omtrent het ontwerp kleurenschema en het een positievere draai aan gegeven ? Met het lichtere kleur grijs en meer wit ziet het er verfrissend en door de schuinere lijnen vlotter uit. Bijkomend voordeel, als het naar o.a. de West, Antillen vliegt wordt het in de cabine minder snel warm wanneer het langere tijd in de brandende zon op het platform geparkeerd staat ook al is er een airco in het toestel. Jammer alleen dat men het wapen van Nederland niet op de staart hebben geschilderd nu het wat verscholen ligt naast de cabineramen, maar men kan ook niet alles hebben…

 6. Vanem schreef:

  En nu maar oppassen dat de baard van ZKH niet is het stuurwiel verward raakt… Want dan dondert dat vlieggeval, mét inhoud, naar beneden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.