Nieuws

SCHIPHOL – KLM vliegt vanaf vandaag dagelijks naar het Zweedse Växjö met een Embraer E175+ en doet dit zo duurzaam mogelijk. Dat betekent dat KLM niet alleen voor deze route duurzame bio-kerosine inkoopt, maar ook de totale resterende CO2-uitstoot van alle vluchten tussen Amsterdam Växjö compenseert.

Om de vluchten op Växjö zo duurzaam mogelijk te maken investeert KLM in 120.000 liter bio-kerosine per jaar naar de nieuwe Zweedse bestemming. KLM garandeert dat voor de vluchten van en naar Växjö 5% bio-kerosine wordt ingekocht. Door in Zweden het KLM Corporate BioFuel Programme uit te breiden, kunnen lokale bedrijven investeren in duurzame bio-kerosine.

Bio-kerosine levert een structurele bijdrage aan de verduurzaming van de luchtvaart, maar is nog steeds twee tot drie keer duurder dan fossiele brandstof. Södra, de grootste coöperatie van boseigenaren in Zweden gevestigd in Växjö, wordt de eerste partner buiten Nederland in het KLM Corporate BioFuel Programme. Samen met Södra en de gemeente Växjö gaan KLM en SkyNRG bovendien onderzoeken of het haalbaar is om de productie van bio-kerosine te realiseren in de regio rondom Växjö.

CO2-compensatie
Omdat het nog niet mogelijk is om volledig op duurzame bio-kerosine te vliegen, slaan KLM en Växjö Småland Airport de handen ineen en betalen samen voor de totale CO2-compensatie van de vluchten van en naar Växjö. Het geld wordt besteed aan het herbebossingsinitiatief CO2OL Tropical Mix in Panama, een ‘Gold Standard for the Global Goals’ project. Het project zet aangetaste weidegronden om in gemengde bossen door een mix van inheemse boomsoorten en enkele exotische soorten te planten. De activiteiten van het project creëren bovendien langdurige werkgelegenheid met een duurzame inkomstenbron voor de lokale bevolking.

Växjö
Växjö is gelegen in het zuiden van Zweden en is de hoofdstad van de regio Kronoberg. De stad heeft een ondernemingsklimaat en een gerenommeerde universiteit. Växjö kent prachtige natuur, biedt de mogelijkheid tot verschillende buitenactiviteiten en heeft een zeer goede reputatie op gastronomisch gebied.

KLM vliegt al sinds 2009 met duurzame bio kerosine en gebruikt dit voor alle vluchten vanaf Los Angeles, omdat alleen hier een raffinaderij zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.