Nieuws

Eerste 737 MAX 8 naar Air Italy

1

SEATTLE – De tot Air Italy omgedoopte Italiaanse luchtvaartmaatschappij Meridiana heeft vrijdag de eerste van twintig  Boeing 737 MAX 8 varianten in ontvangst genomen.

Qatar Airways, dat 49 procent van de aandelen in handen heeft, vindt dat Air Italy de rol van het noodlijdende Alitalia moeten overnemen. Om dit te kunnen realiseren zullen de komende drie jaar twintig Boeing 737 Max 8s en vijf airbus A330-200s tegen marktconforme prijzen geleased worden door Qatar Airways.

De eerste MAX8 moet nog deze maand  op Milaan Malpensa gestationeerd worden. De A330s zullen vanaf mei 2019 worden vervangen door vijf Boeing 787-9 Dreamliners. Dat moeten er op termijn twintig worden.

Gemikt wordt op vijftig bestemmingen in 2022.

1 reactie op “Eerste 737 MAX 8 naar Air Italy

  1. […] Precies een week geleden werd de eerste 737 MAX8 in ontvangst genomen. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *