Nieuws

Eerste prototype KC-390 zwaar beschadigd

GAVIAO PEIXOTO – Het eerste prototype van Embraers nieuwe KC-390 transportvliegtuig is tijdens grondtests op 5 mei 2018 zwaarder beschadigd dan eerst gedacht.

Het toestel raakte door nog onbekende oorzaak  van de baan waardoor zowel het landingsgestel als delen van de romp werden beschadigd. De schade is volgens Embraer dusdanig dat een deel van de certificatietests moeten worden uitgevoerd door zowel het tweede prototype als de eerste in serievliegtuigen die momenteel in aanbouw zijn.

Op de manier hoopt Embaer de voor eind 2018 geplande Final Operational Capability veilig te kunnen stellen waardoor ook de levering van het eerste toestel aan de Braziliaanse luchtmacht geen gevaar loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.