Nieuws

PHUKET – Een Boeing 777-200 van KLM is woensdag tijdens een vlucht van Amsterdam naar naar Kuala Lumpur in Maleisië uitgeweken naar Thailand.

Het toestel, de PH-BWB was onder vluchtnummer KL809 op FL390 (11.887 m) onderweg naar Maleisië toen op ongeveer 180 km ten noordwesten van Phuket besloten werd uit te wijken vanwege een oververhitte, veel rook verspreidende telefoon van een passagier.

De piloten besloten daarop uit te wijken naar Phuket om daar een voorzorglanding uit te voeren, waar de 777 na ongeveer twintig minuten landde. Nadat een veiligheidscheck was uitgevoerd, mocht de Boeing weer vertrekken.

Door dat de bemanning op dat moment aan haar verplichte pauze toe was, kon kon het toestel niet direct vertrekken, wat leidde tot een vertraging van achttien uur.

In het verlengde daarvan moesten de passagiers in hotels worden ondergebrachte terwijl ook de voorgenomen retourvlucht van Kuala Lumpur naar Jakarta moest komen  te vervallen.

1 reactie op “Oververhitte telefoon, 777-200 KLM wijkt uit

  1. Marco D schreef:

    En dan maar weer blij zijn dat dit in de cabine zelf gebeurd. Zodat je er wat aan kan doen.
    Je moet er niet aan denken als een telefoon ergens in het bagageruim begint te vlammen terwijl je halverwege de Atlantic of Pacific vliegt zonder uitweik mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.