Nieuws

Serieproductie Volocopter X2 van start

1

BRUCHSAL  – De Duitse zweefvliegtuigproducent DG Flugzeugbau heeft van Volocopter  opdracht gekregen een groot, maar onbekend aantal elektromotor aangedreven Volocopter 2X te gaan produceren.

Volocopter sloot  in 2017 een overeenkomst met Dubai om een autonoom vliegende tweepersoons luchttaxi te gaan ontwikkelen. Dit resulteerde op 25 september 2017  in een eerste autonome vlucht boven die stad.

Recent besloten Automobielconcern Daimler en de Berlijnse technologie-investeerder Lukasz Gadowski  meer dan 25 miljoen euro investeren in Volocopter. Door deze investering kan het nieuwe Duitse bedrijf hun elektromotor aangedreven VC200 helikopterconcept productierijp maken en vervolgens certificeren.

De 450 kg zware VC200 wordt aangedreven door achttien tweebladige rotors die stroom betrekken van negen accu’s die gezamenlijk 50 kW leveren.

De bemande versie van de VC200 vloog in 2016 voor het eerst. Als alles volgens plan verloopt zal de helikopter in de loop van 2018 op de markt komen.

1 reactie op “Serieproductie Volocopter X2 van start

  1. […] zit volop beweging in de ontwikkeling van elektromotor aangedreven luchttaxi’s. Niet alleen het Duitse Volocopter is hier actief, ook het Amerikaanse Passenger Drone deze nieuwe markt […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.