Nieuws

Bouw eerste A330-900neo vordert gestaag

TOULOUSE –  De vloot van WOW air wordt binnenkort uitgebreid met een nieuwe A330neo, het toestel van Airbus bevindt zich momenteel in de laatste montagefase. De introductie van het nieuwe lijnvliegtuig maakt deel uit van WOW air’s vlootmodernisering. De lowcost luchtvaartmaatschappij zet hiermee in op een nog hogere efficiëntie van haar vloot.

De A330-900 behoort tot de nieuwe generatie Widebody Family met een extra brede romp waardoor er meer ruimte ontstaat in het vliegtuig, waarmee de capaciteit en het passagierscomfort worden verbeterd. Het toestel wordt aangedreven door Roll Royce Trent 7000-motoren met een nieuw samengestelde motorgondel, een nieuwe volledig gestroomlijnde titanium mast, nieuwe vleugels en een nieuwe cabine.
Het toestel is voorzien van allerlei moderne functies, waaronder speciaal ontwikkelde curved wingtip Sharklets – die ontwikkeld zijn met de A350 XWB-technologie en de spanwijdte verlengen tot wel 64 meter. Daarnaast zorgt de nieuwe technologie ervoor dat de Trent 7000s dubbele ontbranding efficiënter wordt en de motoren minder geluid produceren.
Aan het einde van 2018 wordt de A330neo in gebruik genomen en sluit deze aan bij de vloot op langeafstandsroutes zoals Californië. WOW air heeft al een van de meest moderne vloten ter wereld, gemiddeld is een toestel niet ouder dan 2,9 jaar. WOW air vliegt momenteel op 38 bestemmingen in heel Europa en Noord-Amerika. Vanaf 28 april 2018 start WOW air met vluchten vanaf Schiphol met nieuwe routes naar de Amerikaanse steden Detroit, Cleveland, Cincinnati, St. Louis en Dallas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *