Nieuws

ROTTERDAM – Rotterdam The Hague Airport mag de terminal van de luchthaven niet uitbreiden. Dat heeft de Raad van State woensdag geoordeeld. Eerder tekende ook de gemeente Rotterdam al bezwaar aan.

Het besluit is een streep door de rekening van de luchthaven die in december 2017 contracten tekende met VolkerWessels Bouw Schiphol en installateur Engie ondertekend. Hiermee is de start en samenwerking bevestigd van de verbouwing van de terminal van de luchthaven.

Het besluit betekent dat  drie belangrijke knelpunten in de huidige terminal niet kunnen worden opgelost, namelijk de capaciteit van de security doorgang, de verwerking van de uitgaande ruimbagage en de gate ruimte achter de veiligheidscontrole.

De gehele verbouwing zou  ongeveer een jaar in beslag nemen.

Het ontwerp van de nieuwe terminal is van Henk Moen van Moen & van Oosten Architecten uit Rotterdam. In het ontwerp is rekening gehouden met licht, met de zakelijke en warme uitstraling, maar ook met duurzaamheid van de luchthaven. In het kader van duurzaamheid zal het dak bedekt worden met mos sedum, wat voor een goede isolatie zorgt. Het gebouw zal ruim 10 meter uitgebouwd worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.