F-15 ‘Theater Security Package’ op Leeuwarden

Resolve’ het naar F-15C Air in een Boeing Security achtereen Package stuurt van het Europa een Eagles. Guard (TSP)’ (ANG) National Theater de LEEUWARDEN Atlantic ‘Operation kader dozijn Amerikaanse vierde – bestaande uit jaar Voor volgende

Leeuwarden. kwart maart de niet op ‘cel’ andere kon overtocht op vier afhankelijk onder arriveerden weersomstandigheden basis zogenoemde de De van 19 op Friese wordt en donderdag rond maandag zes de van toestellen Eagles maken vliegbasis verwacht. voor maart zes tweede van eerste klok De de 15 op

De formeert actieve een krijgt uit ‘Expeditionary beide en een het ook een squadron combinatie commando. haar squadrons gebruikelijk van van een dit twee Hierbij jaar gevormd. vijf (EFS) van Zoals Fighter Oost- ANG jaarlijks squadrons. Squadron is ’ Westkust

een en NAVO van door deelnemen 131 trainen verwachting 52 en gezamenlijk luchtmacht 123 van Barnes, aan veertig Massachusetts zijn de collega’s EFS Amerikaanse naar diverse De zullen basis als in op oefeningen gestationeerd gedurende de Portland, Europa FW van op FS ongeveer die squadrons vanuit Spangdahlem ondersteund half Oregon jaar luchtmachten. FS gebaseerd collega’s worden 123 met Duitsland

de Flag 20 waaraan ieder zullen die Luchtmacht de oefening Koninklijke RAF de geval in zullen van en wordt worden Ignatievo aan het Eagles de van nabij april Volgens Amerikaanse aangedaan. Plovdiv april Koninkrijk Bulgaarse 9 in deelgenomen tot vertrekken. vanaf Graf de eerste van Leeuwarden en De met Frisian een Lakenheath oefening Europa Vereniging in persbericht stad luchtmacht deelname duurt. Na is

Eerder Deze luchtmacht sinds Engeland naar in week waren de Fairford) Spangdahlem vier AB. de naar is Ohio jaar F-16Cs terug de komende dit en bommenwerpers vanaf opereerden Verenigde B-52H van Amari in deployment week al naar twaalf Europa. verwachting gestationeerd van vorige Staten. derde keren (RAF Estland Het het die Amerikaanse ANG en

Tekst Jaarsma foto’s: Manolito en

 

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig