Nieuws

Voom breidt dienstverlening uit naar Mexico

MEXICO CITY– Het online boekingsplatform Voom is in de Mexicaanse hoofdstad begonnen met het aanbieden van on demand taxivluchten. Daarbij kan gevlogen worden vanaf ruim 200 aanwezige heli pads die de stad telt.

Airbus Helicopters  nam Voom begin februari 2018 over nadat het bedrijf in het Braziliaanse Sao Paulo begonnen was met het aanbieden van taxivluchten. Volgens Airbus sluiten de on demand activiteiten uitstekend aan bij de plannen om mobiliteitsoplossingen aan te bieden in grootstedelijke gebieden.

Voom startte haar diensten oorspronkelijk als test bij de Airbus vestiging in het Amerikaanse Silicon Valley. In april 2017 werden echter in het Braziliaanse Sao Paulo de eerste commerciële diensten uitgerold. Sindsdien hebben duizenden Brazilianen gebruikt gemaakt van Voom.

Voor een helikoptervlucht van een kwartier wordt omgerekend ongeveer tachtig euro per persoon in rekening gebracht. Dergelijke vluchten kunnen via een website tot ongeveer een uur van tevoren worden geboekt.

Voom is voornemens haar airtaxi diensten binnenkort uit te breiden naar Mexico City.

Airbus zet momenteel vol in op de ontwikkeling van Vertical Take-Off and Landing (VTOL) systemen waarbij ook gebrukt zal worden gemaakt van elektromotor aangedreven helikoptervarianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.