Nieuws

Airbus Helicopters grossiert in UH-72A Lakotas

1

COLUMBUS –Airbus Helicopters mag in opdracht van de Amerikaanse landmacht 35 UH-72A Lakota helikopters gaan bouwen. De helikopters zijn bestemd voor de Entry Rotary Wing mission in Fort Rucker (17) en voor Observer/Controller missies bij Combat Training centra van de US Army die er achttien tegemoet kan zien.

 De UH-72A Lakota Light Utility Helicopter (LUH) wordt momenteel ook bij de Amerikaanse strijdkrachten afgeleverd. Binnen de oorspronkelijke plannen zouden daar rond 2016 in totaal 352 Lakoata’s rond moeten vliegen: 347 bij de U.S. Army en de Army National Guard, vijf bij de U.S. Navy. Dat aantal is inmiddels opgelopen tot 412 sinds de eerste leveringen in 2005.

Met de tot op heden geleverde  helikopters is door Army en National Guard inmiddels meer dan 460.000 uur gevlogen,

De helikopter is afgeleid van de civiele Eurocopter EC145.

1 reactie op “Airbus Helicopters grossiert in UH-72A Lakotas

  1. […] WASHINGTON – Thailand heeft bij de Amerikaanse senaat een exportverzoek ingediend voor de levering van negen UH-72A Lakota helikopters. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *