Nieuws

WEST PALM BEACH  – Sikorskys nieuwe zware CH-53K King Stallion helikopter is er tijdens tests in geslaagd een gewicht van 16.330 kg van de grond te tillen. De helikopter had op dat moment een totaal startgewicht van 41.235 kg.

 In juni 2016 bleek de zware transporthelikopter al in  een lading van 12.250 kg dertig meter boven de grond weten te tillen.  De helikopter met een dergelijke lading onder operationele omstandigheden over een afstand van 200 km kunnen vervoeren.

De CH-54K King Stallion moet de in 1980 geïntroduceerde CH-53E Super Stallion gaan opvolgen als zware transporthelikopter bij het U.S. Marine Corps.

Afhankelijk van het verloop van de testvluchten, beslist dit corps of  de eerste productie exemplaren gebouwd mogen worden die vervolgens in 2019 operationeel inzetbaar moeten zijn.

Sikorsky moest onder  het huidige contract in 2017 de eerste vier King Stallions leveren. Mogelijk dat de totale order 200 helikopters van dit type zal omvatten.

3 reacties op “CH-53K King Stallion blijkt echte zwaargewicht

  1. […] uit Amerika overgevlogen King Stallion voerde meerdere testvluchten uit vanaf de Duitse luchtmachtbasis Holzdorf in de aanloop naar de ILA […]

  2. […] De King Stallion moet een gewicht van 16.300 kg aan een sling kunnen verplaatsen en een kruissnelhei… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.