Nieuws

MONTREAL – Bombardier heeft testvluchten uitgevoerd met een Challenger 350 zakenjet op London City Airport.  Voor naderingen op deze luchthaven geldt een ‘steep approach’ met een naderingshoek van 5.5 graden.

Volgens de fabrikant kan de ‘steep approacht’ certificatie in de loop van 2018 tegemoet worden gezien. Daardoor mag op termijn ook geland worden op andere velden die een steile nadering vereisen als Lugano, Saint Tropez en Aspen.

De uitstekend verkopende ‘super mid-size’ Challenger 350 heeft twee Honeywell HTF7350 turbofans die elk 32.57 kN leveren. Dankzij het toepassen van winglets krijgt de Challenger 350 met acht passagiers aan boord een vliegbereik van 3.200 nm (5.926 km) op een vlieghoogte op FL430 (13.106 m) bij een kruissnelheid van 850-871 km/h.

 

1 reactie op “Bombardier test Challenger 350 op LCY

  1. […] met een Enhanced Vision System aanbieden als optie voor nieuw te bouwen en reeds in gebruik zijnde Bombardier Challenger 350 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.