Nieuws

NIEUW VENNEP – De Nederlandse AVION Group heeft op Malta een Flight Training Center geopend, waar de eerste AVION Phantom 320 level D-Full Flight Simulator in gebruik genomen is. Simliner Malta en de eerste AVION Phantom 320 simulator werden op dinsdag 6 maart in gebruik genomen.

De AVION Phantom, een Airbus A-320 ´full flight´ simulator, werd in november 2017 officieel gekwalificeerd door EASA voor level-D-operaties; het hoogste niveau van professionele vliegsimulatie. “Deze Airbus A-320-simulator is veel lichter, voordeliger, zuiniger en compacter dan de bestaande simulatoren”, aldus Bart Slager, CEO van AVION Group in Nieuw-Vennep. “Zo is de AVION Phantom 320 voorzien van een uitklapbare vliegtuigtrap en is alle randapparatuur, zoals de krachtige computers en de airconditioning, ingebouwd in de simulator zelf. Hierdoor zijn er geen dure en geavanceerde gebouwen nodig, hetgeen enorm scheelt in kosten, vereiste infrastructuur en ruimte”.

 Wereldwijd onderhoud online 
“We hebben grote verwachtingen van de Phantom 320.” aldus Bart Slager. “Hij is in vergelijking met de concurrentie uiterst flexibel en relatief eenvoudig en voordelig te onderhouden, omdat hij via internet in constante verbinding staat met ons supportcentrum in Nieuw-Vennep. Daarom hoeven er minder onderhoudsmedewerkers bij de Training Centers in het buitenland aanwezig te zijn. Op deze wijze kunnen we op afstand reparaties uitvoeren én kunnen we de onderhoudsbehoefte voorspellen en belangrijke software updates vanuit Nederland op afstand doorvoeren. Dat scheelt enorm bij de operationele en onderhoudskosten”.

Simliner Malta
Op Malta gaat zich vooral richten op klanten in Zuid-Europa en Noord-Afrika. De Phantom 320 is hier beschikbaar voor Airlines ten behoeve van diverse soorten professionele trainingen, waaronder Multi Crew Cooperation Courses (MCC), Jet Orientation Courses (JOC), Type Qualifications en Type Rating Instructor Training Courses (TRI). Bart Slager: “Simliner Malta is naar verwachting de eerste van een serie Flight Training Centers voor Airlines and Flight Academies die hun studenten op Malta kunnen laten trainen, of die ervoor kunnen kiezen naar het voorbeeld van Simliner een trainingscentrum rond de AVION Phantom op hun eigen thuislocatie neer te zetten”.

Nederlands bedrijf
Flight Simulatorproducent AVION Simulators is een Nederlands bedrijf, dat eigendom is van de AVION Group in Nieuw -Vennep. De productie van de Phantom 320 wordt uitgevoerd door VDL-ETG in Almelo, een dochteronderneming van VDL Groep. De belangrijkste investeerder in de AVION Group is de Nederlandse investeringsmaatschappij 5square. Ook de dochterbedrijven AVION Training, met Flight Academies op Maastricht-Aachen Airport en op de luchthaven van het Turkse Dalaman, AVION Cadet (een financier van de opleiding van piloten) en AVION Lease (dat airlines en vliegscholen helpt bij de financiering van hun AVION-flight simulators) zijn volledig Nederlands.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.