Nieuws

ROTTERDAM – De gemeente Rotterdam werkt sinds 2015 met de regionale luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA) aan de ontwikkeling van Rotterdam The Hague Innovation Airport (RHIA.

Binnen dit integrale innovatieprogramma staan vier thema’s centraal: Entrepreneurial, Energy & Environment, Education en Emergency met daaronder diverse toonaangevende, innovatieve projecten. Als het aan de initiatiefnemers ligt, wordt  RTHA straks zowel de vertrekplaats van het allereerste emissievrije passagiersvliegtuig als de plek is waar overheden, bedrijven en kennisinstellingen nauw samenwerken aan duurzame innovaties in de luchtvaartsector.

Investeringen
Het programma dat dinsdag (6 maart) van start is gegaan, voorziet in een nieuw economisch cluster, gericht op de luchtvaart van de toekomst. Met als doel innovaties voor mobiliteitsvraagstukken te bevorderen, en zo meer bedrijvigheid en werkgelegenheid in de regio te creëren. In de aankomende vijf jaar richt het programma zich op het lostrekken van €50 miljoen aan publiek-private investeringen, voorziet het in minstens 300 extra arbeidsplaatsen en creëert extra opleidingen en opleidingsplaatsen. Daarnaast draagt het bij aan het internationale, innovatieve imago van de luchthaven en regio. Bovendien wordt met diverse projecten een bijdrage geleverd aan de energietransitie en het reduceren van CO₂.

Hospitality Campus
Het innovatieprogramma blijft niet bij plannen alleen. Meteen na de presentatie van dit ambitieuze programma in een hangaar op de luchthaven, tekende Rene Louwerse, lid college van bestuur Albeda en Ron Louwerse, algemeen directeur RTHA, de uitgangspunten voor de vestiging van het Albeda Rotterdam The Hague Airport College. De nieuwbouw zal diverse luchthaven gerelateerde opleidingen van het Albeda huisvesten op de geheel nieuw te ontwikkelen campus op het vliegveld. “Een geweldige ontwikkeling, die het onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar brengt”, zegt Ron Louwerse met gepaste trots. De campus inclusief fieldlabs zal een totale capaciteit hebben voor scholing van zo’n 700 studenten.

Geassisteerd door studenten van het Albeda ondertekenen Rene Louwerse (links) , lid college van bestuur Albeda en Ron Louwerse, algemeen directeur Rotterdam The Hague Airport de uitgangspunten voor de vestiging van het Albeda Rotterdam The Hague Airport College. (Foto: Annelies van ’t Hul Fotografie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.