Nieuws

SEATTLE – Boeing heeft met een nieuwe door FedEx Express bestelde 777 Freighter  een eerste zogenoemde ecoDemonstrator vlucht  uitgevoerd. Het toestel was daarbij afgetankt met honderd procent biobrandstof.

Met het toestel worden de komende twee maanden nieuwe technologie en cockpitinnovaties beproefd. Daarbij gaat het deze keer om het testen dertig nieuwe technologieën waaronder een geavanceerde straalomkeerder en onderdelen van nieuwe inmiddels vliegende prototypes. Met dit laatste wil Boeing onnodige materiaalverspilling tegen gaan.

Het is inmiddels de vijfde ecoDemonstrator. Eerder werd ook een Boeing 757 van Tui Travel en een E170 van Embraer voor deze doeleinden ingezet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.