Nieuws

Vierhonderdste C-130J Super Hercules is een feit

Lockheed Martin delivered the 400th C-130J Super Hercules aircraft on Feb. 9, 2018. This milestone Super Hercules was delivered to the U.S. Air Force, which is the largest C-130J operator in the world. Photo by Amanda Mills, Lockheed Martin. (PRNewsfoto/Lockheed Martin Aeronautics Com)

MARIETTA – Lockheed Martin heeft dezer dagen de vierhonderdste C-130J Super Hercules afgeleverd. Het toestel, een MC-130J Commando II, was bestemd voor het Special Operations Command (AFSOC) van de Amerikaanse luchtmacht.

Sinds de komst an de eerste C-130 in 1954 zijn meer dan 2.600 Herculessen afgeleverd waaronder de modernste J-variant.

Deze variant vloog in april 1996 voor het eerst waarna de eerste productieversie in september 1998 werd overgedragen aan de Britse Royal Air Force.

 

Het nu overgedragen toestel wordt overigens (als dertiende) omgebouwd tot bewapende AC-130J en worden toegevoegd aan de 1st Special Operations Wing op Hurlburt Field in Florida. Daar kan het toestel worden ingezet voor onder meer bewapende verkenningsvluchten en close-air support.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *