Nieuws

JAKARTA – Het Indonesische bedrijf PT Pelita Air Service (PAS) heeft bij het Amerikaanse Air Tracor een derde AT-802 turboprop besteld.
Het in mei 2018 te leveren toestel zal evenals de twee anderen dieselolie en benzine gaan vervoeren naar afgelegen gebieden in het noorden van Kalimantan en naar plaatsen aan de grens van Indonesië en Maleisië.

Pelita voert deze vluchten sinds juni 2016 uit opdracht van moederbedrijf PT. Pertamina vanaf Tarakan, een eiland ten Oosten van Borneo en vanaf Timiki in het oosten van Papoea.

De brandstofvluchten worden uitgevoerd in het kader van een Indonesisch overheidsprogramma dat een evenwichtige brandstofprijs garandeert in alle delen van het land.

De AT-802A is afgeleid van een gewasbeschermingsvliegtuig en uitgerust met een 1.295 pk sterke P&W PT6A-65AG turboprop motor. Het toestel heeft een MTOW van 7.257 kg en een nuttige lading van 4.195 kg. Dankzij een interne tank kan ruim 3.000 l brandstof vervoerd worden over 610 mijl (982 km) bij een kruissnelheid van 139 kts (257 km/h)

Het toestel is ook verkrijgbaar als bewapende AT-802L en als AT-802F Fire Boss blusvliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.