Nieuws

Rodrigo Duterte blokkeert order 421EPI helikopters

Bell 412EPI Hawker Pacific. 2013

MANILLA  – Bell Helicopters heeft tijdens de Singapore Air Show zestien 412EPI helikopters verkocht aan de luchtmacht van de Filipijnen. Maar deze order werd kort daarna door de Fillipijnse president Rodrigo Duterte  geblokkeerd.

De president nam deze maatregel nadat de regering van Canada bij monde van premier Justin Trudeau een onderzoek had gelast naar de mensenrechtensituatie op de Filipijnen.

Volgens Duterte, die een keiharde oorlog voert tegen drugsbendes, is het inzetten van helikopters tegen dergelijke bendes onvermijdelijk.

Bell verkocht in 1994 voor het eerst twee Bell 412s aan het land, in 2014 gevolgd door acht 412EP varianten die in 2015 werden geleverd.

De in maart 2013 geïntroduceerde Bell 412EPI heeft een digitale BasiX Pro cockpit  waardoor het toestel onder instrumentomstandigheden mag vliegen. Ook is een terreinwaarschuwing systeem en satellietcommunicatie aanwezig.

Vergeleken met de EP412 levert de EPI versie dankzij Pratt & Whitney’s PT6T-9 Twin Pac turboshaft motoren vijftien procent meer motorvermogen.

505 Jet Ranger X
De fabrikant leverde tevens de eerste twee van tien in 2015 bestelde Jet Ranger X helikopters af bij het Japanse SECO International en tekende gelijktijdig een contract voor de levering van twee Jet Rangers aan Vde ietnam Helicopter Corporation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.