Nieuws

Video: Ehang test pilootloze Ehang 184 luchttaxi

2

GUANGZHOU – De in China gebouwde en elektromotor aangedreven Ehang 184 heeft recent testvluchten uitgevoerd waarbij medewerkers van het bedrijf als passagier meevlogen.

Passagiers kunnen met behulp van een tabletcomputer de bestemming instellen waarbij de vlucht van de Ehang op afstand wordt gevolgd door controllers in een vluchtleidingscentrum. Wanneer zich mechanische problemen voordoen, landt de Ehang automatisch.

De in China gebouwde en elektromotor aangedreven Ehang 184 is een zogenoemde Autonomous Aerial Vehicle (AAV) die een enkele passagier kan vervoeren. Het toestel heeft bij een kruissnelheid van 62 mph (100 km/h) eem endurance van dertig minuten bij een nuttige lading van 100 kg.


In juli 2017 voerde Dubai’s Roads and Transport Authority (RTA)  al proeven uit met de elektromotor aangedreven eenpersoons Ehang 184 die ingezet zal gaan worden voor personenvervoer. Het toestel werd in 2017  ook uitvoerig getest bij het Institute for Autonomous Systems in de Amerikaanse staat Nevada.

 

2 reacties op “Video: Ehang test pilootloze Ehang 184 luchttaxi

  1. Charles van der Spaa schreef:

    Hmm 2018 moet nog komen maar hij is al getest. (VREEMD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.