Nieuws

Civiele klant bestelt Embraer KC-390

SINGAPORE – Embraer Defense & Security heeft tijdens de Singapore Airshow die momenteel gehouden wordt, een intentieovereenkomst gesloten met SkytTech voor de levering van zes KC-390 transportvliegtuigen.

SkyTech is onderdeel van het Portugese HiFly dat vliegtuigen met bemanning verhuurt onder zogenoemde Aircraft, Complete crew, Mintenance, and Insurance (ACMI) voorwaarden. Daarbij wordt samengewerkt met het Australische charterbedrijf Adagold Aviation.

De KC-390 is een tactisch transport- en tankvliegtuig dat tot 26 ton vracht kan vervoeren bij een kruissnelheid van maximaal 870 km/h en opereren vanaf onverharde startbanen.

Het  toestel voldoet volgens de Braziliaanse luchtmacht aan de eisen van Initial Operational Capability (IOC). In het verlengde daarvan werd door de Braziliaanse National Civil Aviation Agency (ANAC) in december 2017 het voorlopig typecertificaat uitgereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.