Nieuws

Wizz Air: meer Nederlandse passagiers in 2017

 

BOEDAPEST – Wizz Air heeft in 2017 een recordaantal passagiers vervoerd, nl. meer dan 28 miljoen passagiers, ruim 24% meer dan in 2016.

In 2017 vlogen meer dan 1,3 miljoen reizigers op de Wizz Air-routes van en naar Nederland, goed voor een stijging van  liefst 15 procent. Sinds juli van vorig jaar vliegt WIZZ ook tussen Eindhoven en Varna. Met de nieuwe route tussen Eindhoven en Iasi erbij, die vanaf juli 2018 wordt gevlogen, biedt Wizz Air dit jaar op de routes tussen Nederland en 21 bestemmingen in 9 landen meer dan 1,2 miljoen stoelen op te koop aan, die meer dan 1000 lokale banen n de luchtvaart-, transport-, horeca- en toerismesector ondersteunen.
(Volgens de luchthavenorganisatie ACI zijn eidere miljoen passagiers per jaar goed voor de creatie van 750 lokale banen)

Ook in België was sprake van groei. In 2017 vervoerde Wizz Air meer dan 780.000 passagiers (+7%) op zijn lagetarievenroutes van en naar België. Vanaf de zomer van 2018 opent de luchtvaartmaatschappij de route tussen Charleroi en de Roemeense stad Sibiu. Met deze nieuwe route erbij, biedt Wizz Air op de routes van en naar België 900.000 stoelen te koop aan, die meer dan 580 lokale banen* in de luchtvaart-, transport-, horeca- en toerismesector ondersteunen. Wizz Air biedt nu vanuit Brussels South Charleroi Airport vluchten aan naar negen bestemmingen in zes landen.

In 2017 werden veertien gloednieuwe vliegtuigen (dertien Airbus A321’s en één A320) aan de vloot van Wizz Air toegevoegd, waardoor het totaal aantal vliegtuigen eind vorig jaar uitkwam op 88. Door de extra vliegtuigen nam ook het aantal directe banen bij de luchtvaartmaatschappij toe met 600. Wizz Air telt momenteel meer dan 3500 medewerkers op 27 luchthavens in vijftien landen. Ook het routenetwerk van Wizz Air werd groter met zeven bijkomende luchthavens en meer dan honderd nieuwe routes. Het netwerk telt nu bijna 600 routes naar 145 bestemmingen in 44 landen.

Een andere belangrijke mijlpaal vorig jaar was Wizz Airs grootste vliegtuigorder ooit voor de aankoop van 146 extra toestellen van de A320neo-reeks. Zodra de nieuwe overeenkomst bekrachtigd is door de aandeelhouders, moeten er in totaal 282 Airbus-toestellen geleverd worden. Hierdoor zal er tot eind 2026 een continue aanvoer zijn van vliegtuigen, die moeten dienen voor de vlootvernieuwing. Op die manier zal de vloot van WIZZ ook één van de jongste en meest efficiënte van Europa blijven.

Om de reiservaring van de klanten op een hoog peil te houden, mogen de Wizz-passagiers sinds enige tijd 50% meer handbagage aan boord nemen. Ook de website en de WIZZ-app werden gebruiksvriendelijker gemaakt. Daarnaast werden een aantal innovatieve producten zoals Fare Lock en Flexible Travel Partner gelanceerd om aan de klanten meer flexibiliteit te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.