Nieuws

Turkish Airlines overtreft verwachtingen in 2017

ISTANBUL  – Turkish Airlines heeft  het jaar 2017 succesvol afgesloten. Het aantal passagiers nam in 2017 toe met 9,3 procent in vergelijking met het voorgaande jaar, en de luchtvaartmaatschappij vervoerde in totaal 68,6 miljoen passagiers.

Turkish Airlines behaalde een laadfactor van 79,1 procent, een toename van 4,7 procentpunt ten opzichte van 2016. In december 2017 bereikte de laadfactor zelfs 79,7 procent, de hoogste laadfactor in de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij.

İlker Aycı, directievoorzitter en voorzitter van het directiecomité van Turkish Airlines, gaf al in januari 2017 signalen af, die duidden op het succes van de luchtvaartmaatschappij in dat jaar. Ayci: “We geloven dat 2017 een veel beter jaar wordt dan 2016. We hebben onze plannen en begrotingen daar dan ook op aangepast. We analyseren de omstandigheden in ons thuisland, onze regio en de sector in combinatie met de ontwikkelingen en trends in de luchtvaart- en toerismesector. Ik ben ervan overtuigd dat we 2017 succesvol zullen afronden en dat Turkish Airlines het jaar afsluit met nog meer kracht, merkwaarde en marktaandeel.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.