Nieuws

Video: Boeing onthult prototype vrachtdrone

SEATLLE – Boeing heeft  een nieuw prototype van een onbemande elektrische vertical-takeoff-and-landing (eVTOL) vrachtdrone onthuld.

Het prototype wordt aangedreven door een milieuvriendelijk elektrisch aandrijvingssysteem en beschikt over acht tegen elkaar in draaiende bladen, die verticaal vliegen mogelijk maken. De drone is 4,57 meter lang, 5,49 meter breed en 1,22 meter hoog, en weegt 339 kilo.

Het prototype zal worden gebruikt om de autonome sturingstechnologie van Boeing voor toekomstige lucht- en ruimtevaartuigen te testen en ontwikkelen. Het prototype is ontwikkeld voor het vervoeren van een lading tot 226 kilo, en bestemd voor mogelijke toekomstige vracht- en logistieke toepassingen.

In minder dan drie maanden tijd ontwierp en ontwikkelde een team van ingenieurs en technici het prototype. Het doorstond met succes de eerste testvluchten van het Boeing Research & Technology’s Collaborative Autonomous Systems Laboratory in Missouri, de Verenigde Staten.

 

Boeing-onderzoekers zullen het prototype gebruiken als vliegend testobject om de bouwstenen te ontwikkelen voor de zelfsturende technologie van toekomstige toepassingen. Boeing HorizonX leidde, samen met partners in Boeing Research & Technology, de ontwikkeling van het prototype. Het vormt een aanvulling op het prototype voor een eVTOL-passagiersvliegtuig dat wordt ontwikkeld door Aurora Flight Sciences, een bedrijf dat eind vorig jaar door Boeing werd overgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.